Monday, 7 April 2014

Doa Perlindungan Peniagaan Dari Gangguan/Dengki/Fitnah Manusia Serta Sihir
Assalaamualaikum. Apabila kita memulakan sesuatu perniagaan pasti ada saja yang irihati dan dengki dengan kejayaan yang kita kecapi.Lalu pelbagai usaha dilakukan untuk melihat kita kecewa dan berputus asa.

Namun rahmat dari Ilahi amatlah luas dan besar bagi orang-orang yang sabar dan bertawakkal kepadaNya.Ayat-ayat AlQuran mampu mematahkan segala serangan sihir dan gangguan yang ada. Kaedah ini saya ambil dari blog resepirahsiaku untuk amalan kita semua.

Boleh dibacakan selepas setiap kali solat 5 waktu dan sebelum membuka premis perniagaan anda.

* Al-Fatihah - 1 kali

* 3 Qul - 1 kali

* Ayat Kursi - 1 kali

* Ayat 1000 Dinar - 1 kali

* Ayat 102 dari Surah Al-Baqarah (Yang ditandakan hijau sehingga akhir.....BIIZ NILLAH) - sekurangnya 3 kali.


Terjemahan :

Mereka (membelakangkan Kitab Allah) dan mengikut ajaran-ajaran sihir yang dibacakan oleh puak-puak Syaitan dalam masa pemerintahan Nabi Sulaiman, padahal Nabi Sulaiman tidak mengamalkan sihir yang menyebabkan kekufuran itu, akan tetapi puak-puak Syaitan itulah yang kafir (dengan amalan sihirnya); kerana merekalah yang mengajarkan manusia ilmu sihir dan apa yang diturunkan kepada dua malaikat: Harut dan Marut, di negeri Babil (Babylon), sedang mereka berdua tidak mengajar seseorang pun melainkan setelah mereka menasihatinya dengan berkata: "Sesungguhnya kami ini hanyalah cubaan (untuk menguji imanmu), oleh itu janganlah engkau menjadi kafir (dengan mempelajarinya)". Dalam pada itu ada juga orang-orang mempelajari dari mereka berdua: ilmu sihir yang boleh menceraikan antara seorang suami dengan isterinya, padahal mereka tidak akan dapat sama sekali memberi mudarat (atau membahayakan) dengan sihir itu seseorang pun melainkan dengan izin Allah. Dan sebenarnya mereka mempelajari perkara yang hanya membahayakan mereka dan tidak memberi manfaat kepada mereka. Dan demi sesungguhnya mereka (kaum Yahudi itu) telahpun mengetahui bahawa sesiapa yang memilih ilmu sihir itu tidaklah lagi mendapat bahagian yang baik di akhirat. Demi sesungguhnya amat buruknya apa yang mereka pilih untuk diri mereka, kalaulah mereka mengetahui. Boleh juga mengamalkan Ayat 7 dan Doa Pendinding pada setiap hari sehingga segala simpton gangguan hilang.


Terima Kasih Sudi Komen dan Singgah blog Aina's Closet

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Beli Belah Di sini

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute